workshops

Ik geef verschillende vilt- en textielworkshops/-lessen

Op afspraak voor mininimaal 4 deelnemers

De workshops/lessen vinden plaats in een sfeervolle textielatelier in hartje Enschede en duurt, afhankelijk van de soort workshop/les, tussen twee en vijf uur. De prijzen incl. BTW, materialen en koffie/thee zijn afhankelijk van de soort workshop/les. Wil je een van deze workshop/lessen volgen?  Of heb je een eigen idee/wens voor een textielworkshop? Bel of mail mij voor de mogelijkheden.

 

Referenties van mijn cursisten:

 

 

1e Workshop:

Een unieke muts punchen

Duur: 3 uur; Kosten: € 35,- per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.

ws-muts-punchen Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop leer ik je het handmatige en machinaal punchen. Van een eenkleurige bestaande gebreide muts maak je een eigen unieke muts door er met de techniek naaldvilten eenkleurige of meer kleurige merinowol op vast te zetten. Er is volop keuze uit meer dan 60 kleuren viltwol. Het is niet moeilijk en ook geschikt voor beginners.

Je gaat de koude dagen doorheen met een hippe muts met een persoonlijk touch! :-)

 

 

2e Workshop:

Polswarmers vilten   

Duur: ca. 4 uur; Kosten: € 45,- per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.

ws-polswarmers-3b-klein

Wat gaan we doen?

Tijden deze workshop leer ik je hoe je met behulp van een mal polswarmers vilt.. Je leert de techniek van het natvilten, je vilt met olijfzeep en warm water om een mal. In mijn vilt- en naaiatelier is volop keuze uit meer dan 60 mooie kleuren viltwol en mooie zijdenvezel voor de sier.

De bedoeling is dat je met een paar mooie zelf gevilte polswarmers naar huis gaat. Daar wordt het je warm van! :-)

 

 

3e Workshop:

Speciale kerst-cursus engelen vilten

Dit is een cursus van twee keer +/- 4 uur; Kosten: € 75,- per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.

kerst-ws-engelen-vilten

Wat gaan we doen?

In het eerste deel van de cursus leer je hoe je met water en zeep om een mal vilt voor de vleugels en het jurkje, en hoe je voor het hoofd een balletje en voor de benen een rolletje vilt. De kleuren voor het engeltje mag je natuurlijk zelf kiezen! In het tweede deel van de cursus leer je hoe je de gevilte onderdelen in elkaar zet en hoe je met de techniek naaldvilten de krulletjes voor het engelenhaar op het hoofdje vastzet. Er is keuze uit verschillende lintjes en kralen voor het versieren.

Zo gaat iedereen met een unieke schattige kerstengel naar huis… de kerst mag komen! :-)

 

 

4e Workshop:

Windlichtjes vilten

Duur: ca. 2 uur; Kosten: € 25,- per persoon, Inclusief materiaal en koffie/thee. 

windlichtjes 1

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop leer je hoe je met warm water en zeep eerst om een mal vilt en dan de form van een driedimensionale object, in dit geval een glas, bereikt.

De bedoeling is dat je met een zelf gevilte windlichtje naar huis gaat! Met dit sfeervolle lichtje worden de lange winteravonden heel gezellig! :-)

 

 

5e Workshop:

Kunstzinnig naaldvilten

Duur: 3 uur; Kosten: € 35,- per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop ‘kunstzinnig naaldvilten’ leer ik je de techniek van hetdroogvilten, ook punchen genoemd. Je leert hoe je handmatig en machinaal, met een punchmachine, wol en stofjes zonder garen vastzet op een onderliggende stof. Er is volop keuze uit meer dan 60 kleuren viltwol en heel veel verschillende bollen wol en stoffen. Daarmee maak je op een eenvoudige manier je eigen textielschilderij of telefoon- of brillenhoesje.Deze workshop is niet moeilijk en geschikt voor beginners.

Het gaat erom dat je plezier hebt in het creatief werken met textiel en uiteindelijk met iets moois en zelf gemaaktst naar huis gaat. :-)