workshops / viltlessen

Ik geef verschillende vilt- en textielworkshops/-lessen

Op afspraak voor mininimaal 4 deelnemers

De workshops/lessen vinden plaats in mijn sfeervolle vilt- en naaiatelier op de 2e verdieping @ The Upperside in hartje Enschede en duurt, afhankelijk van de soort workshop, tussen drie en vijf uur. De prijzen zijn afhankelijk van de soort workshop/lessen. Wil je een van deze workshop volgen?  Of heb je een eigen idee/wens voor een textielworkshop? Bel of mail mij voor de mogelijkheden.

 

Referenties van mijn cursisten:

 

 

1e Workshop:

‘Kunstzinnig naaldvilten’

Duur: 3 uur; Kosten: € 35,- per persoon, minimaal aantal deelnemers 4

Inclusief materiaal en koffie/thee

Wat gaan we doen?

punch

Tijdens de workshop ‘kunstzinnig naaldvilten’ leer ik je de techniek van het droogvilten, ook punchen genoemd. Je leert hoe je handmatig en machinaal, met een punchmachine, wol en stofjes zonder garen vastzet op een onderliggende stof. Er is volop keuze uit meer dan 60 kleuren viltwol en heel veel verschillende bollen wol en stoffen. Daarmee maak je op een eenvoudige manier je eigen textielschilderij of sierkussen of je geeft een zelf meegebracht kledingstuk, sjaal of muts een persoonlijk tintje. Geschikt hiervoor zijn stoffen van wol of fleece.
Deze workshop is niet moeilijk en geschikt voor beginners. Het gaat erom dat je plezier hebt in het creatief werken met textiel.

 

2e Workshop:

‘Een hippe unieke beanie (Franse muts) maken’   

Duur: ca. 3 uur; Kosten: € 35,- per persoon, minimaal aantal deelnemers 4

Inclusief materiaal voor een muts en koffie/thee

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop ga je je eigen unieke muts maken. In deze workshop werken we vanuit een basispatroon van een beanie muts. Je naait van fleece een beanie en bewerkt deze naar jouw specifieke wens met de techniek naaldvilten met bijzondere materialen. In mijn vilt- en naaiatelier is volop keuze uit meer dan 60 kleuren viltwol en heel veel verschillende bollen wol en stoffen. Als je een naaimachine hebt, neem deze dan mee.

Je gaat naar huis met een hippe muts met een persoonlijk touch.

 

 

3e Workshop:

‘Bloemen vilten’

Duur: 3 uur; Kosten: € 35,- per persoon, minimaal aantal deelnemers 4 bloemen 

Inclusief materiaal en koffie/thee

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop leer ik je de techniek van het natvilten. Je vilt met olijfzeep en warm water mooie kleurrijke bloemen. In mijn vilt- en naaiatelier is volop keuze uit meer dan 60 kleuren viltwol. Daar wordt je vrolijk van!

 

 

4e Workshop:

‘Windlichtjes vilten’

Duur: ca. 3 uur; Kosten: € 35,- per persoon, minimaal aantal deelnemers 4 windlichtjes 1

Inclusief materiaal en koffie/thee

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop leer ik je hoe je met behulp van een sjabloon een windlichtje vilt. Je leert de techniek van het natvilten, je vilt met olijfzeep en warm water. In mijn vilt- en naaiatelier is volop keuze uit meer dan 60 mooie kleuren viltwol. De bedoeling is dat je, afhankelijk hoe je met de tijd uitkomt, met een of twee zelf gevilte windlichtjes naar huis gaat! Daar wordt je blij van!

 

 

5e Workshop:

‘Polswarmers vilten’

Duur: ca. 3 uur; Kosten: € 35,- per persoon, minimaal aantal deelnemers 4

Inclusief materiaal en koffie/thee  polswarmer

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop leer ik je hoe je met behulp van een sjabloon polswarmers vilt. Je leert de techniek van het natvilten, je vilt met olijfzeep en warm water. In mijn vilt- en naaiatelier is volop keuze uit meer dan 60 mooie kleuren viltwol en mooie zijdenvezel. De bedoeling is dat je met een paar mooie zelf gevilte polswarmers naar huis gaat! Daar wordt het je warm van!