over mij

Welkom bij KASO design!  

WP Portretfoto kleur

Ik ben Kirsten Sommer en ik ben in Duitsland geboren en opgegroeid. Sinds september 1996 leef en werk ik met veel plezier in Nederland, Enschede.

In Duitsland studeerde ik aan de Hochschule für Künste in Bremen en in Nederland aan de Akademie voor Beeldende Kunst Enschede in de richting Mode-ontwerp en Gemengde Media. In februari 1999 heb ik mijn Bachelor of Fine Arts behaald.

 

inspiratie

Van jongs af aan ben ik geïnspireerd door de verschillende vormen van en de mogelijkheden met textiel. Toen ik zeven jaar was begon ik al met mijn moeders oude Pfaff-naaimachine te werken en zo is mijn liefde voor textieldesign begonnen. Later ben ik, om me verder te verdiepen en mijn passie te volgen, een HBO-studie in de richting mode-ontwerp en gemengde media gaan volgen.

 

kleding & kunst

Toen ik het vilten met schapenwol ontdekte raakte ik door deze techniek zo gefascineerd dat ik besloten heb om er mijn specialisme van te maken.

Voor het verrijken van bestaande kleding gebruik ik de techniek droogvilten met bijzondere materialen waarvoor ik een originele Happylock punchmachine gebruik. Bij het bewerken van kleding laat ik mij inspireren door de kleur en het model van het kledingstuk. Al mijn creaties zijn unieke stukken, net even anders, hip en creatief; authentieke en draagbare couture. De kleding is wasbaar op het wolwasprogramma in de machine of op de hand.

Ik heb een vrije collectie maar bewerk en ontwerp ook kleding in opdracht. Zo kunt u uw kleding een persoonlijke, authentieke touch geven of van uw eigen kledingwensen werkelijkheid laten maken. De prijzen zijn afhankelijk van uw wensen en de opdracht.

 

kunstzinnige accessoires

Naast het ontwerpen en bewerken van kleding creëer ik ook mode-en woonaccessoires, zoals o.a. tassen, mutsen, hoeden, sjaals, kaften, telefoon- en brillenhoesjes, kussenhoessen en lampenkappen. Ook hierbij laat ik mij inspireren door de verschillende kleuren en texturen van allerlei stoffen en garen.

Bekijk mijn kleding & accessoires voor voorbeelden van mijn collectie. Raak geïnspireerd en neem voor een afspraak of meer informatie over de mogelijkheden vrijblijvend contact met mij op.

 

KUNST van Enschede